GeoQlik – geo-datavisualisatie

GeoQlik vormt de schakel tussen GIS en de business intelligence van QlikView en Qlik Sense. GeoQlik visualiseert alle data met een geografische component of ruimtelijke indeling. Daarbij moet u denken aan informatie bijvoorbeeld over klanten, patiënten, vestigingen, vervoersstromen e.d.

GeoQlik slaat een brug tussen managementinformatie en geo-visualisaties. In de GIS-wereld is Business Intelligence een begrip waarover meestal slechts in algemene termen wordt gesproken. Anderzijds is ruimtelijke informatie nog altijd geen gemeengoed in de BI-wereld.

Referenties

GeoQlik is onder meer geïntegreerd in het management-controlesysteem van Brandweer Amsterdam-Amstelland. De risicogebieden zijn in kaart gebracht ten behoeve van efficiency en voorlichtingscampagnes, waarbij datavisualisatie beschikbaar is op pandniveau. Alle informatie is vrijwel real-time te zien op kaart en het systeem is zo ingericht dat ook andere korpsen ermee kunnen werken. Het vermogen om met deze BI-oplossing potentiële brandlocaties te kunnen voorspellen leverde Brandweer Amsterdam-Amstelland in 2013 de Dutch BI-award op.

Andere opvallende GeoQlik-gebruikers zijn SOS International, NS, Graydon, HDN (Hypotheken Data Netwerk), Rabobank en ING.

GeoQlik is een Frans product. HippoLine is als premium reseller van GeoQlik (Nederland en België) nauw betrokken bij de ontwikkeling.

Bent u op zoek naar kant en klare data? HippoLine levert geografische data en kaartmateriaal. Dit is ons actuele aanbod.

Download trial GeoQlik en GeoBI

Download kosteloos een trial of vraag een presentatie GeoDiscovery in uw organisatie. Vul onderstaande gegevens in en u ontvangt een email van ons met de download links.